Paco Plumtrek

 

  Terug Naar Begin Naar het begin

  Terug Naar Begin Agenda

  Terug Naar Begin Wat geweest is

  Terug Naar Begin Foto's

  Terug Naar Begin Straatmuziekfestival

  Terug Naar Begin Liedjesmakersfestival

  Terug Naar Begin Popups

  Terug Naar Begin Tributes

  Terug Naar Begin Inspiratiebron

  Terug Naar Begin Winkel

  Terug Naar Begin Sponsors

  Terug Naar Begin Vrienden van Paco

  Terug Naar Begin Links

Beste vrienden, muzikanten en bezoekers van Podium Paco Plumtrek,

Wij zitten onverwachts in een zeer ingewikkelde en stressvolle situatie.
In de maand maart zijn wij met ons hele hebben en houwen verhuisd van de Achtzaligheden naar de oude Kolkschool, en hebben daar eindelijk (na ruim een jaar onzekerheid) onze programmering weer voortgezet.
Het hele jaar 2016 hebben we gesprekken gevoerd met de gemeente, op zoek naar een permanente plek voor onze live-concerten. De huurbaas op de Achtzaligheden had andere plannen met zijn pand.

Er was ook goed nieuws in 2016. Paco Plumtrek werd met naam genoemd in de nieuwe cultuurnota van de gemeente Almelo. Deze erkenning mondde uit in een grotere jaarlijkse subsidie ten behoeve van de programmering.
In de gemeenteraad werd daarnaast (met overgrote meerderheid) een motie aangenomen waarin het college de opdracht kreeg Paco Plumtrek te helpen bij het vinden van betaalbare huisvesting, als het even kon in een pand van de gemeente Almelo.
Podium Paco Plumtrek won in 2016 de Cogas Cultuurprijs en werd genomineerd voor de Stadsprijs, opnieuw met steun van het college. Een aantal jaren geleden ontving Paco Plumtrek al de Stadsfonds Cultuurprijs.
Met telkens de motivatie dat Paco Plumtrek, met zeer beperkte financiŽle middelen, de afgelopen 12 jaar uitblinkt met een heel verrassend en divers cultureel programma, waarbij het Almelo op de kaart zet.

In februari dit jaar was er een doorbraak. De gemeente stelde twee extra klaslokalen beschikbaar in de oude Kolkschool (we huren er al een lokaal sinds 2007), ten behoeve van de programmering van live muziek. Bij navraag door ons of dit inhield dat er nog geen spoedige verkoop van de oude Kolkschool werd verwacht, werd ons verteld dat dit niet de verwachting was. In de gesprekken op het stadhuis hadden wij ondertussen kenbaar gemaakt zelf ook een financieel plan te willen maken voor exploitatie van de oude Kolkschool.

Drie weken na onze enorme verhuizing naar de Kolkschool (waarbij we werden geholpen door 20 vrijwilligers) kregen we een mail van de gemeente waarin werd aangekondigd dat de huur van de Kolkschool zal worden opgezegd, nu er een serieuze koper in beeld is.
Dit nieuws is nauwelijks te bevatten, hier moet miscommunicatie aan vooraf zijn gegaan binnen het stadhuis. Het voelt alsof we ineens in de dode hoek van een vrachtwagen zitten, en hebben nergens een beslissing genomen die we onszelf achteraf kwalijk kunnen nemen.
Inmiddels zijn hierover in de gemeenteraad vragen gesteld aan de wethouder van cultuur. Bij herhaling zegt zij nu dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor huisvesting.

We hebben op dit moment te maken met een (voor een groot deel) nieuwe generatie bestuurders (ambtenaren en B & W) die de afgelopen 12 jaar niet hebben meegekregen wat Paco Plumtrek allemaal bereikt heeft binnen en buiten Almelo.
We willen ons niet laten platdrukken door een log en gevoelloos apparaat, waarvoor alleen geld telt.
De geschiedenis van Almelo ligt helaas bezaaid met pareltjes waar met weemoed over gesproken wordt.
Paco Plumtrek wil nog een heleboel mooie ideeŽn uitvoeren in deze stad.

Wij willen op dit moment twee dingen voor elkaar krijgen:
Wij willen niet op straat gezet worden. Dit zou het einde betekenen van Podium Paco Plumtrek en de festivals die we organiseren in Almelo.
Wij willen een serieuze kans krijgen om mee te dingen een plan te maken de oude Kolkschool te exploiteren.

Wij denken dat de stad meer heeft aan een spannende en interessante alternatieve culturele bubble in Twente, stadsoverstijgend, zoals Paco Plumtrek nu ook al is.
Normaalgesproken investeert een zichzelf respecterende gemeente hier in.

Wat kan je voor ons doen?
Maak publiekelijk kenbaar door middel van bijvoorbeeld een Facebookactie, een gesproken video, of welke methode dan ook, wat voor jou de waarde van Paco Plumtrek is en wat de waarde is voor Almelo, voor Twente, en verder?
Of schrijf een brief of een mail aan het college en de gemeenteraad.
Stuur deze naar dit mailadres paco@pacoplumtrek.nl , dan gaan wij de brieven bundelen en ze gezamenlijk bij de gemeenteraad langsbrengen.

Heel erg bedankt voor je steun!
Paco

 

 


Copyright 1996-1999 by Namo Interactive Inc.
All Rights Reserved.


Namo WebEditor 3.0