Paco Plumtrek

 

Podium Paco Plumtrek
presenteert:
Almelo De Musical
"Hoe gaat het eigenlijk met de gymzaal?"
Het verhaal en de achtergronden

   Terug Naar Begin Terug naar de website

 

   Terug Naar Begin Het hele verhaal

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 1

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 2

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 3

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 4

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 5

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 6

 

   Terug Naar Begin Hoofdstuk 7

Hoofdstuk 2 - De geschiedenis.

Stichting Paco Plumtrek is vanaf 2005 uitgegroeid tot een klein productiehuis, met als doel een uitwisseling tot stand te brengen tussen muzikanten, performers en publiek in de vorm van livemuziek. Dit gebeurt in een artistiek verantwoorde omgeving, door verschillende disciplines in de kunst en muziek te verbinden. Het podium heeft mede als doel uitwisselingen tussen verschillende initiatieven binnen en buiten Almelo te stimuleren en te bewerkstelligen en de cultuur in Almelo te versterken.

Podium Paco Plumtrek heeft een bijzondere positie in de vijf grotere steden in Overijssel en is tot stand gekomen met heel weinig overheidsbemoeienis.
Ontstaan in 2005 in het atelier van kunstenaar en liedjesschrijver Henk Lammers, met een kleinschaligheid waarbij muzikanten en publiek zich prettig voelen, wordt er gewerkt aan een imposante CV (zie: Paco Plumtrek website pagina “Agenda”).
Vanaf 2009 organiseert Paco Plumtrek naast het eigen podium en een reeks aan kleine evenementen ook twee festivals in Almelo.
Het All Mellow Straatmuziekfestival, inmiddels het grootste straatmuziekfestival van Nederland, met internationale uitstraling.
Op verzoek van de provincie Overijssel is in 2010 een singer/songwriterfestival opgezet, met het Liedjesmakersfestival in Theater Hof 88 als succesvol resultaat.

De programmering van onze verschillende evenementen wordt ingevuld met een viertal categorieën acts:
- regionale acts, nieuwe bands uit vooral Overijssel, die het in zich hebben om landelijk door te breken, en die de weg nog zoeken in het podiumcircuit. Hierbij wordt oa samengewerkt met Artez, het conservatorium in Enschede en het TSG (Twents Songschrijvers Gilde) en met Metropool. Deze muzikanten krijgen begeleiding en feedback, om ze landelijk verder te helpen.
- lokale acts, beginnende muzikanten en liedjesschrijvers met weinig podiumervaring. Hierbij wordt met regelmaat samengewerkt met Kaliber Kunstenschool, het ROC, en met de muziekdocenten van de verschillende middelbare scholen in Almelo. Deze muzikanten krijgen steun en begeleiding van ons, onder andere door middel van workshops.
- Nederlandse doorbrekende acts, die vaak al enige landelijke bekendheid hebben.
- buitenlandse acts, veel uit de US en Canada, wordt op hun Europese tour een podium geboden, soms het eigen podium van Paco Plumtrek, vaak ook één van de festivals. Een aantal van deze muzikanten is wereldberoemd. Omdat deze artiesten veel fanatieke fans hebben, en hun Europese tour zich vaak maar tot enkele steden in Nederland beperkt, komt het publiek bij deze concerten uit het hele land en deels ook uit Duitsland.


Stichting Paco Plumtrek heeft verder een zeer actieve baliefunctie.
Organisaties en particulieren die vragen hebben over livemuziek zoeken met grote regelmaat contact en Paco Plumtrek is verantwoordelijk voor een lange lijst met voorstellingen op door anderen georganiseerde festivals en evenementen in en om Almelo.

Stichting Paco Plumtrek is al jarenlang dé organisatie voor live muziek in de stad Almelo.
In 2011 won Paco Plumtrek de Stadsfonds Cultuurprijs.
In 2016 won Paco Plumtrek de Cogas Cultuurprijs.
In 2015 en in 2017 behoorde de stichting tot de drie genomineerden voor de Stadsprijs Almelo.


Gemeentegids Almelo met foto van All Mellow Straatmuziekfestival